Mød Signe, vores dansklærer

"Vi gør os meget umage for at undervise med fokus på, hvordan man klarer sig i det danske samfund og i hverdagen"

Click here for English

Det er en varm tirsdag eftermiddag, og Trampolinhusets store klasselokale er fyldt med folk, der er ivrige efter at forbedre deres danske sprogkundskaber. Efter at have deltaget i undervisningen i bare nogle få minutter, forstår man hurtigt hvorfor klassen er så populær.

Af Anna Emy, praktikant i Trampolinhuset

Signe underviser i dag, og hun har planlagt at tale om klokken og forskellige tidsmarkører man kan bruge på dansk. Hun deler nogle øvelser og en oversigt ud over alt man har brug for at vide for at kunne tale om tid på dansk.

Danskundervisningen i Trampolinhuset er ikke som en almindelig dansktime. Signe fortæller: "Der er mange forskellige niveauer i danskundervisningen i Trampolinhuset, så vi prøver at lave nogle øvelser hvor alle kan være med. Men på et tidspunkt måtte vi dele klassen op i to forskellige grupper, en for begyndere og en for øvede, for der er stor forskel. Der er stor diversitet på alle måder i Trampolinhuset, men også i forhold til hvor godt folk taler sproget." Som følge heraf er danskklassen meget demokratisk og samarbejdende af natur.

Indholdet af undervisningen er mere end bare grammatik og ordforråd: "Vi prøver meget ofte at fokusere på, hvad folk laver til hverdag. Så det kunne være at tale om transport og hvordan man bruger transport i Danmark. Også gode sætninger at kunne når man er hos købmanden eller i supermarkedet. Vi gør os meget umage for at undervise med fokus på, hvordan man klarer sig i det danske samfund og i hverdagen."

Klassen handler primært om at gøre det så nemt som muligt at blive en del af Danmark, og så afspejler den også det danske samfund i sin demokratiske undervisningsform.

Danskundervisningen finder sted hver uge om tirsdagen kl. 15-16 og onsdage og fredage kl. 16-17. Husk at du kan se alle Trampolinhusets aktiviteter i vores kalender.


Læs mere


Støt Trampolinhuset

Ethvert bidrag tæller. Du kan være med til at sikre, at asylansøgere kan være en del af et fællesskab allerede fra dén dag, de kommer til Danmark.

Det betyder mere, end du kan forestille dig.