Når vores stemmer bliver hørt

Folkemødet var en mulighed for at vores stemmer blev hørt

Click here for English

Til Folkemødet 2017 fokuserede Trampolinhuset på asylansøgeres muligheder for at deltage i samfundet.

Til Folkemødet 2017 fokuserede Trampolinhuset på asylansøgeres muligheder for at deltage i samfundet.

I juni måned deltog Trampolinhusets demokrati-workshop i Folkemødet for at sørge for, at asylansøgere får en stemme i asylpolitikken.

Af Masoume Mirzaei, en del af Trampolinhusets demokrati-workshop

Som asylansøger her i Danmark er jeg stolt af at være en del af Trampolinhuset. Og jeg er virkelig stolt af at der var en mulighed for at vi kunne gøre os synlige til Folkemødet, og for at vores stemmer kunne blive hørt, og så vi kunne informere folk om hvad der sker i asylsystemet.

Jeg håber, at det vil påvirke danskerne til at stemme på de rigtige politikere og til at hjælpe os som har brug for deres støtte, for vi har ikke ret til at stemme om de politikker, som påvirker vores liv.

For mig var Folkemødet meget anderledes end i mit eget land. Der var politikere der kom og talte med almindelige mennesker, noget der er helt modsat af, hvad der sker i mit land, og jeg synes danskerne skal være stolte af deres demokratiske kultur.

En vigtig ting som jeg forstod til Folkemødet var, at de mennesker vi mødte ikke havde noget problem med flygtninge. Det var en overraskelse, for det er meget anderledes and hvad de siger i medierne. Mange af de mennesker, som vi mødte, vidste ikke hvad der foregår i asylsystemet, og når vi talte med dem, blev de meget chokerede og sagde: "Er det virkelig Danmark, I snakker om?"

Og jeg håber, at der med vores resourcer og med de erfaringer, vi viste, vil være et godt resultat for dem som har efterladt alt for at finde et godt og fredeligt liv.

Da jeg var med til Folkemødet med Trampolinhuset, følte jeg at jeg kan være en del af samfundet som asylansøger. Vi havde muligheden for at tale om vores følelser og vores situation, og vi følte vi kunne fortælle danskerne hvad der foregår i asylsystemet. Jeg tror også, at politikerne ville kunne lære meget af at lytte til asylansøgere. Vi kan vise dem, at asylansøgere er individer, ikke bare tal, og at vi gerne vil være aktive og møde og samarbejde med andre danskere.


Læs mere


Støt Trampolinhuset

Ethvert bidrag tæller. Du kan være med til at sikre, at asylansøgere kan være en del af et fællesskab allerede fra dén dag, de kommer til Danmark.

Det betyder mere, end du kan forestille dig.