Mød Omar: I praktik gennem kommunen

"Før jeg startede i Trampolinhuset var jeg bare i Roskilde. Jeg tog ud at handle nogle gange i måske en halv time, og så gik jeg tilbage for at se fjernsyn."

Click here for English

Omar er i praktik i Trampolinhuset som en del af hans integrationsforløb hos Roskilde Kommune. Foto: Kajsa Böttcher Messell

Omar er i praktik i Trampolinhuset som en del af hans integrationsforløb hos Roskilde Kommune. Foto: Kajsa Böttcher Messell

Af Maya Wettergren Andreasen, Kommunikationspraktikant & Kajsa Böttcher Messell, Kommunikationskoordinator

Omar startede med at komme i Trampolinhuset i marts måned som en del af Next Practice, som har muliggjort et samarbejde mellem Roskilde kommune og Trampolinhuset. Omar er bosat i Roskilde kommune, men kommer i Trampolinhuset for at skabe bedre muligheder for sig selv på det danske arbejdsmarked.

”Det kan være at Trampolinhuset kan hjælpe mig med at finde et job, fordi det er en dansk NGO hvor der er så mange kontakter – det behøver ikke være Trampolinhuset, det kan være jeg selv finder ud af noget, efter noget tid, når jeg har lært folk at kende. Så kan det være de kan hjælpe mig med at finde et job, lige meget hvad slags. Jeg vil gerne have et arbejde”, siger Omar, som allerede har været til jobsamtale.

Men det er ikke kun praktik og sprogfærdigheder, der er årsag til, at Omar tilbringer meget af sin tid i Trampolinhuset.  Han siger nemlig, at det har hjulpet ham rigtig meget socialt også:

”Det bedste for mig ved at komme her er at jeg ikke har så mange kontakter der hvor jeg bor. Inden jeg startede her var jeg meget ensom. Jeg vil gerne lære folk at kende. Før jeg startede i Trampolinhuset var jeg bare i Roskilde. Jeg tog ud at handle nogle gange i måske en halv time, og så gik jeg tilbage for at se fjernsyn.”

Omars praktik i Trampolinhuset består bl.a. af køkkenarbejde. Foto: Kajsa Böttcher Messell

Omars praktik i Trampolinhuset består bl.a. af køkkenarbejde. Foto: Kajsa Böttcher Messell

For Omar, som ellers bor alene, kan det være svært at skabe et netværk i et nyt land, men for ham har det være en hjælp at komme i praktik i Trampolinhuset, hvor han laver en del forskellige ting: ”Jeg valgte køkken og dansk, men jeg kan også godt lide de andre aktiviteter, så jeg deltager også nogle gange i andre ting, som ikke er mit område. Det at være her har givet mig en mulighed for at lære noget om hvordan jeg kan møde mennesker og være social. Det er et nyt land og alt er nyt for mig, så der er meget at lære.”

Next Practice er Trampolinhusets nye beskæftigelsesprojekt, som gennem samarbejder mellem Trampolinhuset, kommuner og virksomheder skal gøre det nemmere for flygtninge med asyl at få fodfæste på arbejdsmarkedet. Projektet støttes af TrygFonden og Tuborgfondet.


Læs mere