Program 27. maj–2. juni 2019

Banner_uge program.png

PROGRAMNYHEDER:

SPECIAL EVENTS:

Foto: Lars Vibild

Foto: Lars Vibild

FILMVISNING: Børnene på Sjælsmark

På onsdag viser vi en ny dokumentar om børnene på Sjælsmark produceret af Søs Novella til DR1. Mange af børnene fra Trampolinhusets Børneklub optræder i filmen, og huset har hjulpet instruktøren med hendes research. Filmen har premiere på DR1 tirsdag den 28. maj kl. 20:45. Læs mere om filmen her: www.dr.dk/tv/oversigt. Alle er velkomne! Hvornår: Onsdag den 29. maj kl. 17–17:45. Hvor: Trampolinhusets café. 

HUSMØDE: Bedre koordinering af frivilligindsatserne i Sjælsmark

Husmødet er Trampolinhusets demokratiske parlament og informationsforum, hvor brugere, praktikanter, frivillige og personale deler nyheder og diskuterer presserende spørgsmål om huset og livet som flygtning eller asylansøger. Mødet finder sted hver tirsdag. Denne uge vil vi afslutte diskussionen om, hvordan vi bedre kan koordinere frivillig- og rådgivningsindsatserne i udrejsecenter Sjælsmark efter beboernes ønsker. Hvornår: Tirsdag den 28. maj kl. 16–17:30. Hvor: Trampolinhusets café. 

Foto: Britta Thomsen

Foto: Britta Thomsen

SÆT KRYDS I KALENDEREN: Fødselsdagsfest & fundraiser

Lørdag den 8. juni FYLDER TRAMPOLINHUSET 8 ÅR – i al den tid har huset trods et hårdt politisk klima kæmpet for at sikre et alternativ til asylsystemet. Det fejrer vi traditionen tro med en stor fødselsdagsfest med et spændende og festligt program for både børn og voksne. Vi håber, du vil være med til at fejre os! HVIS DU VIL GIVE TRAMPOLINHUSET EN FØDSELSDAGSGAVE, så bliv månedlig donor eller send os en donation. Vi mangler nemlig penge til vores Børneklub, som vokser og vokser, fordi flere og flere asylbørn fra Sjælsmark har brug for at komme ud af udrejsecentret og ind til os! Se hvordan du støtter her. For at vide nogenlunde hvor mange, der kommer, vil vi gerne bede dig om at tilmelde dig festen her.

Foto: Britta Thomsen

Foto: Britta Thomsen

KVINDEKLUB: Et ‘safe space’ for husets kvinder

Asylsøgende kvinder er særligt sårbare under flugten, og føler sig heller ikke altid trygge i de danske asylcentre. Derfor har Trampolinhuset startet Kvindeklubben, som tilbyder et særligt program kun for kvinder. Kvindeklubben mødes den første lørdag hver måned kl. 14–17. Her tilbydes der juridisk og medicinsk rådgivning, afspændingsterapi, workshops, madlavning og fællesskab. Den anden og tredje fredag hver måned mødes klubben til Kvindeklasse kl. 16–18. Her tilbydes undervisning og workshops om feministiske og menneskeretlige emner. Kvindeklubben er et frirum, hvor kvinder kan tale frit om de problemer, vi oplever i vores hverdag, i det danske samfund og i de danske asylcentre. I 2019 dannede Kvindeklubben også Sisters Cuisine Food Club, som organiserer månedlige migrationspolitiske madevent og -workshops i huset og udgiver kogebøger. Kom og vær med på lørdag fra kl. 14–19!

KUNST: Få en gratis omvisning i vores udstilling om højreekstremisme

I lyset af fremmarchen af racistiske, indvandringskritiske højreekstreme grupper og partier i Danmark og Europa har Trampolinhusets udstillingssted CAMP / Center for Migrationspolitisk Kunst lige åbnet en ny udstilling af den svenske kunstner Johan Tirén, som kaster et kritisk blik på det højrepopulistiske svenske parti Sverigedemokraterna. Kom og få en gratis omvisning i udstillingen på lørdag. Hvornår: Lørdag den 1. juni kl. 15–16 (entré 40 kr). Hvor: Trampolinhusets udstillingssted CAMP.

Foto: Lars Vibild

Foto: Lars Vibild

UDREJSECENTER SJÆLSMARK: Omvisning for frivillige og praktikanter

Vil du gerne se hvordan udrejsecenter Sjælsmark ser ud indefra og lære mere om, hvilke livsvilkår afviste asylansøgere lever under i Danmark? Så kom med på denne omvisning. Kun frivillige og praktikanter fra Trampolinhuset kan deltage! Hvornår: Lørdag den 1. juni kl. 12–14. Hvor: Udrejsecenter Sjælsmark. Klik for at tilmelde dig og læse mere

LUKKET: Torsdag og fredag

Trampolinhuset er lukket på torsdag, da det er Kristi Himmelfartsdag. Vi er også lukket på fredag – vi er altid lukket den sidste fredag i måneden.