Back to All Events

Reception: Vi fejrer at borgerforslaget fik 50.000 støtter / Folkebevægelsen for asylbørns fremtid celebrates getting 50,000 signatures

Den 10. dec. 2018 offentliggjorde Folkebevægelsen for asylbørns fremtid et borgerforslag, der skal sikre bedre rets- og levevilkår for afviste asylbørn i Danmark.

Den 8. maj 2019 – en måned inden fristen – tikkede støtte nr. 50.000 ind. Nu skal Folketinget drøfte borgerforslaget, hvilket med al sandsynlighed sker i oktober, når en ny regering er dannet, og Folketinget åbner efter sommerferien. Vi håber, at det vil resultere i positive forandringer for børnene.

Det fejrer vi med en festlig reception i Trampolinhuset lørdag d. 8. juni fra kl. 17-18. Der vil være taler, performance og lidt vådt og lidt godt. Alle er velkomne!

Bagefter er der 8-års fødselsdagsfest i Trampolinhuset, så man er velkommen til at blive hængende til lækker buffet og dans til midnat.

Hvis du er stemmeberettiget og endnu ikke har støttet forslaget, kan du stadig gøre det indtil forslaget er færdigbehandlet i oktober. Jo flere støtter, jo større indtryk på politikerne på Christiansborg!

Du kan støtte forslaget her:
www.borgerforslag.dk/se-og-stoet-forslag/?Id=FT-02060

Alle events i Trampolinhuset er gratis. Tilmeld dig her.


BAGGRUND

Der findes i Danmark en gruppe børn, som ikke går i folkeskolen, ikke må få hjemmelavet mad og ikke må have køleskab i hjemmet. Det drejer sig om de ca. 200 afviste asylbørn, som lever en trøstesløs tilværelse i de nye hjem- og udrejsecentre Avnstrup og Sjælsmark.

Der bor de på ubestemt tid, for deres forældre har fået afslag på asyl men vil eller kan ikke rejse hjem, og politiet har i årevis ikke kunnet udsende dem.

Mange af børnene er født her eller har tilbragt det meste af deres liv i skiftende danske asylcentre, inden de blev flyttet til Avnstrup og Sjælsmark. De taler dansk og har primær tilknytning til Danmark.

Nu henlever de en barndom i undtagelsestilstand, som åbenlyst tilsidesætter børnenes tarv.

BORGERFORSLAGET

I henhold til FN’s Børnekonvention, som forpligter staterne til at sætte barnets tarv i første række uanset opholdsgrundlag, foreslår Folkebevægelsen for asylbørns fremtid at:

📍 alle afviste familier, som ikke har kunnet udsendes 18 mdr. efter endeligt afslag, tildeles midlertidig opholdstilladelse for 2 år ad gangen.

📍alle afviste børn garanteres optagelse i folkeskolen og ret til mad lavet af forældrene indtil udsendelse/opholdstilladelse er mulig.

Læs mere om borgerforslaget og Folkebevægelsen for asylbørns fremtid her: www.asylboernsfremtid.dk/borgerforslag

#rettilentrygbarndom